top of page

Hypotheken

Een hypotheek is een langlopende lening (meestal 30 jaar), die je afsluit om een huis (of ander onroerend goed) te kopen.

De 'wereld van hypotheken' is ingewikkeld. Er zijn veel zaken waar je rekening mee moet houden. Voor het regelen van een hypotheek is veel kennis nodig. Er zijn nl. een heleboel regels waar je aan moet voldoen: de wettelijke regels, de regels van de NHG en ook nog van de desbetreffende geldverstrekker.

De meeste mensen hebben echter niet voldoende kennis om zelf hun hypotheek te regelen. Dat is ook de reden dat de wet verplicht om een 'kennis- en ervaringstoets' af te leggen voor diegene die van mening is, zelf de kennis in huis te hebben.

Voor hypotheekadviseurs geldt dat zij élk jaar PE (Permanente Educatie) punten bij een opleidingsinstituut moeten behalen én Permanent Actueel moeten zijn om het vak uit te mogen oefenen. Elke 3 jaar moet de adviseur opnieuw examen doen om aan te kunnen tonen dat zijn/haar vakkennis nog voldoende is. De AFM (Autoriteit Financiële Markten) bewaakt de branche tegen de zgn. 'cowboys (and girls)'. 

Als onafhankelijk hypotheekadviseur help ik je bij het maken van de juiste keuze. Ik maak een vergelijk tussen de verschillende aanbiedingen uiteraard op basis van de hoogte van de rente, maar nog veel belangrijker ook op basis van de voorwaarden. De goedkoopste hypotheekverstrekker hoeft namelijk niet altijd de beste aanbieder te zijn. Hiernaast inventariseer ik de financiële situatie van de klant. Ik bereken wat er gebeurt bij onverhoopt overlijden en wat de situatie is bij werkeloosheid of arbeidsongeschiktheid. Ook regel ik al het papierwerk van de hypotheekaanvraag, de bankgarantie, de taxatie en/of bouwkundige keuring en de communicatie met de verkopend makelaar en de notaris. Alle benodigde stukken vraag ik op, worden door mij gecontroleerd en verzonden naar de juiste betrokken partijen.

Een goed hypotheekadvies kost geld, maar kan je tijdens de looptijd van de lening veel geld besparen! Weten welk advies bij jouw situatie past? Neem contact op voor een (vrijblijvende) afspraak via onderstaande button.

HYPOTHEKEN: Tekst

Welke hypotheekvormen bestaan er?

Er zijn heel veel verschillende soorten hypotheken, bijvoorbeeld:


  • Annuïteitenhypotheek

  • Lineaire hypotheek

  • Aflossingsvrije hypotheek

  • Spaarhypotheek

  • Bankspaarhypotheek

  • Levenhypotheek

  • Beleggingshypotheek

  • Krediethypotheek


Om alle verschillen uit te leggen is niet zo eenvoudig. Wil je meer informatie over de mogelijkheden en weten welke vorm bij jou past? Neem dan contact op voor een (vrijblijvende) afspraak. 

Brick Buildings_edited.jpg
HYPOTHEKEN: Over
HYPOTHEKEN: Lijst
bottom of page